Samsun’da et fiyatları son 15 günde 40 lira arttı
Yüksek enflasyon nedeniyle et fiyatları yükselmeye devam ederken, fiyatların düşürülmesi için tedbirler açıklandı.
Samsun’da et fiyatlarındaki artış artmaya devam etti ve son 15 günde toplamda 40 liralık artış geldi.
Kasaplar, Zamma vatandaşlarıyla birlikte tepki gösterdi.
Deprem nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Türkiye’de kırmızı et fiyatlarındaki artış bu sefer sadece vatandaşı değil kasapları da etkiledi.
Karkas et ağırlığı 140 liradan 170 liraya çıktı
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen; Yakacak, yem ve diğer maliyetlerde gelişigüzel bir artış olmamasına rağmen 130 liradan aldıkları karkas etin ağırlığının şu anda 170 liraya çıktığını anlattı.
Etin satış fiyatı 260 lira oldu
“Bu zamlar durdurulmalı”
Ete uygulanan zammı anlayamadıklarını belirten Önder Ömür Şen, gelişmeleri şu sözlerle dile getirdi:
Samsun’da 15 gündür aralıklı olarak karkas et artışı yaşanıyor. 15 gün önce 130 liradan aldığımız karkas etin ağırlığını artırdıktan sonra şimdi 170 lira kazanmış olduk. Buna maliyeti ekleyip kılçıklarını çıkardığımız zaman kuşbaşıyı 260 liraya, kıymayı 250 liraya satmak zorunda kalacağız. 15 güne kadar 180 liradan et, 170 liradan kıyma satıyorduk. Bu zor günlerde herkes yardım ararken neden yetiştiriciler karkas et ağırlığını arttırmış ve hiçbir masraf artışı yapılmamışken anlam veremiyoruz. Herkesin birbirine yardım etmek için zaman ayırdığı bu günlerde, yetkilileri et zammını araştırmaya ve sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmaya davet ediyorum. Biz ve tüm esnaflarımız depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışırken, üreticilerin fırsata düşkün olduğunu düşünüyorum. Bu artışlar bu şekilde devam ederse ramazan ayında etin ağırlığı 300 lirayı bulacak. Bu fiyatlara bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor.